latinica  ћирилица
25/06/2016 |  10:42 ⇒ 10:42 | Аутор: СРНА

Братунац- Богата понуда и садржаји Сајма

Братунцу је на градском тргу наступила новосадска група "Гарави сокак" у културном дијелу програма десетог Међународног сајма пољопривреде, прехрамбене индустрије и туризма "Дани малине 2016".
Братунац: "Дани малине" - Фото: СРНА
Братунац: "Дани малине"Фото: СРНА

Више од двије хиљаде посјетилаца синоћ је уживало у музици и лијепој вечери.

Према тврдњи организатора, јуче је сајамске штандове обишло више од 1.200 посјетилаца, а неки излагачи распродали су већину производа које су изложили.

Начелник за привреду братуначке општине Раденко Радовић изјавио је Срни да на 65 штандова своје производе и услуге представља више од 70 излагача из Републике Српске, Србије и ФБиХ, те да је богата сајамска понуда, али и други садржаји сајма.

Овај дводневни сајам данас се наставља.

Ове године веома је изражено интересовање и излагача и грађана односно пољопривредника за сајам.

Осим изложбеног дијела, у оквиру овог сајма данас ће бити организована стручна предавања за малинаре и пчеларе, биће приређена кинолошка изложба и извлачење награда за посјетиоце сајма, а на затварању ће бити проглашени најуспјешнији излагачи.

Организатор "Дана малине" је општина Братунац, уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, међународне организације "Кер интернешенел", УНДП-а и Јапанске агенције за међународни развој.