latinica  ћирилица
25/06/2016 |  08:50 | Аутор: СРНА

Обустава саобраћаја у Бањалуци

У Бањалуци ће данас због одржавања манифестације Међународне изложбе олдтајмера од 12.00 до 14.00 часова бити обустављен саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од раскрснице са Булеваром цара Душана до раскрснице са Алејом Светог Саве.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

За вријеме обуставе, саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативне правце, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија редовно без застоја и посебних ограничења, уз повољене услове за вожњу.

На дионицама на којима се изводе санациони радови саобраћај се одвија уз измијењен режим вожње и обавезно поштивање привремене саобраћајне сигнализације.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, петља "Маховљани", односно излаз и улаз са ауто-пута Градишка-Бањалука затворена је за саобраћај.

Возачима, поготово оним који из Градишке иду према Прњавору, препоручује се да за укључење и искључење са ауто-пута Градишка–Бањалука користе петљу "Александровац".

Ауто-путем Бањалука-Градишка саобраћај се одвија несметано.

У зони извођења радова код Маховљанске петље на магистралном путу Клашнице - Нова Топола измијењен је режим одвијања саобраћаја, а брзина кретања ограничена на 30 километара на сат.

Саобраћај ће на овој дионици свакодневно бити обустављан четири пута у периоду од 23.00 до 5.00 часова у максималном трајању од 30 минута.

У току су радови на санацији клизишта и реконструкцији коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, на подручју мјесне заједнице Ада, због чега се саобраћај одвија успорено, једном саобраћајном траком у дужини од 800 метара.

Због извођења радова на изградњи острва на ријеци Врбас измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дионицама Челинац-Котор Варош, Котор Варош-Ободник и Котор Варош-Митровићи измијењен је режим у одвијању саобраћаја због реконструкције водоводне и проширења канализационе мреже.

Због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, до краја године биће измијењен режим саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор /Насеобина Лишња и Пураћи, општина Прњавор/.

На истом путном правцу, на локалитету Пураћи, због изградње коловозне конструкције вијадукта Пураћи изнад магистралног пута, измијењен је режим одвијања саобраћаја, који ће бити регулисан привременом сигнализацијом.

На магистралном путу Вукосавље-граница Република Српска/ФБиХ /Каруше/, у мјесту Јоховац, измијењен је режим одвијања саобраћаја због радова на изградњи прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања, па је потребно поштовати привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Почели су деминерски радови на Јабучић Пољу, на регионалном путу Орлине-Добој Нови, због чега од 8.00 до 16.00 часова долази до повремених, 30-минутних обустава саобраћаја.

Спортски ауто-мото савез Републике Српске организује међународну ауто-трку на кружним стазама под називом "Награда Бањалука 2016" данас и сутра на Аутодрому Залужани.

За данас од 7.00 до 10.00 часова предвиђен је технички пријем и верификација такмичара, од 12.00 до 15.00 званични тренинзи и мјерење времена за стартне позиције, док је старт трке најављен за 16.00 часова.

Сутра је од 9.00 до часова слободни тренинг, у 11.30 свечано отварање, а у 12.00 часова старт трке.

Око 17.00 часова најављено је објављивање резултата и додјела награда.

Трка је уписана у календаре такмичења Централноевропске зоне, те Републике Српске, БиХ, Хрватске и Црне Горе и бодује се за шампионате тих земља.

На подручју Федерације БиХ радови су у току на дионицама магистралних путева Чапљина-Љубушки, Немила-Топчић Поље, Прозор-Бугојно, Прибој-Симин Хан и Кључ-Сански Мост, као и на магистралном путу Сарајево-транзит, те магистралним путевима на подручју Грачанице, Кладња, Доњег Вакуфа и Ливна.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.