latinica  ћирилица
24/06/2016 |  13:09 ⇒ 14:24 | Аутор: СРНА

Решић: Државна управа у Српској и БиХ није далеко од управа земаља ЕУ

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је да државна управа у Српској и БиХ, у поређењу са земљама Европе, није лоша нити далеко од њих јер има јако пуно стандарда који су врло добро утемељени.
Беч: Лејла Решић - Фото: СРНА
Беч: Лејла РешићФото: СРНА

Решићева је истакла да Српска и БиХ добро котирају, брзо усвајају нове елементе, иако имају својих специфичности са којима се треба даље борити.

"Када је ријеч о стандардима и законској и подзаконској регулативи, направили смо добре темеље", рекла је Решићева након излагања о теми "Модернизација државне службе у БиХ" у оквиру сесије под називом "Модерно управљање људским ресурсима за бољу јавну управу" на конференцији "Јавна управа као темељ европских интеграција" у Бечу.

Решићева је навела да је представила искуства и изазове са којима се Српска и БиХ суочавају на овом путу и који су највећи проблеми, те како учинити државну службу и службенике професионалнијим.

"Учесници конференције су оцијенили да је Српска направила велике кораке, а посебно су поздрављени они којима сада идемо, а то је додатно појашњавање конкурса, додатно прецизирање, управљање људским потенцијалима", додала је Решићева.

Излагању је присуствовала и министар надлежна за ресор јавне управе из Албаније Милена Харито, те бројни консултанти из ЕУ.