latinica  ћирилица
24/06/2016 |  12:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Србија наставља европски пут, гарантујем стабилност

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас, послије одлуке Британаца да изађу из Европске уније, да ће Србја наставити свој европски пут и да ће очувати финансијску и политичку стабилност.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

"Поштујемо одлуку грађана Велике Британије, а за нас кључни остају просперитет и стабилност, јер грађани Србије желе бољу будућност за себе и своју децу", рекао Вучић на ванредној прес конференцији послије исхода британског референдума.

"Гарантујем грађанима Србије да неће битзи значајнијих поремећаја финансијске и економске стабилности, какве видимо у многим земљама", рекао је Вучић.

То, рекао је, може да гарантује захваљујући паметној политици коју смо водили, а не бирали лака рјешења, каква су долазила са југа Медитерана.

"Влада Србије у складу са повјерењем које је добила на изборима зна шта је добро за наше грађане, а то јесте и европски пут, бољи животни стандард, какав имају у највећем дијелу европских земаља, као и даље привлачење инвестиција", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да су грађани Велике Британије донијели одлуку у складу са својим интересима, а да ће Срибја дати све од себе да чува и његује односе са Великом Британијом.