latinica  ћирилица
24/06/2016 |  09:42 ⇒ 09:45 | Аутор: СРНА

Амиџић: Са Радојичићем на челу - Бањалуку очекују позитивне промјене

Носилац изборне листе СНСД-а у Бањалуци Срђан Амиџић оцијенио је да са Игором Радојичићем на челу, Бањалуку очекују позитивне промјене у смислу увођења освјежења и новина у управљања градском управом, уз поштовање свега оног што је у претходном периоду урађено у граду.
Срђан Амиџић (Фото: СНСД) -
Срђан Амиџић (Фото: СНСД)

Амиџић је рекао да очекује увјерљиву побједу Игора Радојичића за градоначелника Бањалуке и одличан резултат њихове одборничке листе.

"Најновија истраживања јавног мњења дају нам разлог за оптимизам, а очекујемо да ће наша предности бити додатно увећана до октобра", истакао је Амиџић, додавши да су на њиховој листи, прије свега, људи иза којих су резултати, како на пољу политике тако и у њиховим матичним професијама.

"Много тога говори и сама чињеница да је СНСД први утврдио изборну листу, а то грађанима оставља довољно простора да формирају став о самој листи и њеном капацитету да у будућем периоду успјешно воде градску власт, у што уопште не сумњам", рекао је Амиџић.

С обзиром на чињеницу да је на изборној листи СНСД-а номинован и велики број кандидата којима је ово први велики улазак у озбиљне политичке воде, Амиџић је оцијенио да су нова имена, уз оне политички искусније, била неопходна како би се дала нова енергија бањалучком СНСД-у, и што је најважније, увеле нове идеје које треба да представљају платформу будућег развоја како градске организације СНСД-а тако и саме Бањалуке.

"Увођење нових људи на листу само је потврда стратешког опређељења нашег кандидата за градоначелника и његове спремности да на ствари гледа другачије. Слиједи веома динимачан период управљања градом, све са циљем да од Бањалуке направимо угоднији град за живот сваког њеног становника, без обзира којој политичкој опцији припада или симпатише. Ми нисмо искључиви, као неки наши ривали. Ми само имамо жељу да мијењамо оно што се мијењати мора, али и поштујемо све добро што су претходници оставили у аманет", истакао је Амиџић.

Он је појаснио да су значајно мјесто међу њиховим кандидатима заузели они који се до сада уопште нису бавили политиком.

"С друге стране, ти људи су више него доказани у професијама којим се баве. Њихови профили су шаролики, али обједињује их иста жеља - да у градску власт унесу нову енергију, а на добробит наших суграђана", истакао је Амиџић, један од најмлађих посланика у Народној скупштини Републике Српске и доцент на бањалучком Економском факултету.

На питање на шта ће највише бити фокусирани у предстојећој предизборној кампањи, Амиџић каже да је град жив организам чије се потребе мијењају из дана у дан, те самим тим, захтјевају динамичан приступ ријешавању изазова с којим се суочава на плану развоја, пружања услуга грађанима и обављању регулаторних радњи.

"Сваку од ових функција ћемо посматрати као динамичну цјелину и кроз активну комуникацију са грађанима у оптималном периоду одговарати на постављена питања. Јасно смо дефинисали циљеве како град треба да изгледа са аспекта урбанистичког планирања и грађења, те у области стамбено-комуналних ђелатности. Проактивним приступом и употребом расположивих ресурса остварићемо оптимум у привредном развоју града, а, такође, и у области административне проходности", појаснио је Амиџић.

Говорећи о Радојичићевом противкандидату, предсједнику НДП-а Драгану Чавићу, Амиџић је рекао да о сваком од њих најбоље говоре ђела, а не ријечи.

"Волио бих да се о свакоме, па тако и о њему, суди на основу тога шта је конкретно урадио, а не томе шта ко јавно говори и обећава. Колега Чавић је у својој прошлости обављао многе значајне функције и, на бази тога, грађани могу да формирају став о њему", навео је носилац изборне листе СНСД-а у Бањалуци Срђан Амиџић.