latinica  ћирилица
24/06/2016 |  08:15 | Аутор: СРНА

Промјенљиво облачно уз сунчане интервале, послијеподне пљускови

У Републици Српској данас ће бити промјенљиво облачно вријеме уз сунчане интервале, а касније поподне уз развој облака с пљусковима и грмљавином, уз дневну температуру од 29 до 34, на југу и сјевероистоку до 36 степени Целзијусових.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Послијеподне спарно и веома топло, али и нестабилно уз локалне пљускове са грмљавином. Већа вјероватноћа за њихову појаву и за израженије грмљавинске процесе биће на југозападу и западу, затим на југоистоку и истоку. Смјер њиховог премјештања према вечери ће бити према сјеверу, тако да и тамо локално треба очекивати грмљавину. У осталим предјелима суво.

Јутрос је у Херцеговини сунчано са мало облака, а у осталим крајевима умјерено до претежно облачно и суво.

У котлинским предјелима у централним крајевима, на истоку и сјеверу уз ниску облачност може се очекивати по која кап кише или краткотрајна росуља, а у тим предјелима биће и магле, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Дуваће вјетар слаб, поподне до умјерен, сјевероисточни и источни, у зони грмљавине пролазно појачан.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Клековача 14, Соколац 15, Хан Пијесак 16, Чемерно 17, Рудо, Фоча, Источно Сарајево 18, Мркоњић Град 19, Приједор, Бијељина, Нови Град 20, Брод, Добој, Бањалука и Угљевик 21, Билећа 23, Требиње 25.