latinica  ћирилица
22/06/2016 |  20:54 | Аутор: СРНА

Маровић, Рађеновић и Павићевић више нису функционери ДПС

Светозар Маровић, Лазар Рађеновић и Жарко Павићевић, оптужени да су незаконитим пословима оштетили буџете општине Будва и Бар, нису више функционери црногорске владајуће Демократске партије социјалиста, констатовано је на данашњој сједници Главног одбора странке.
Конгрес ДПС-а - Фото: СРНА
Конгрес ДПС-аФото: СРНА

Предсједник Политичког савјета ДПС-а Светозар Маровић поднио је 14. јуна оставку на све функције у овој партији, а као разлог је навео да жели да скине колективну одговорност са ДПС-а.

Маровић је ухапшен 17. децембра прошле године због сумње да је учествовао у незаконитим пословима којима је буџет општине Будва оштећен за више десетина милиона евра.

Главни одбор констатовао је престанак мандата у овом страначком тијелу некадашњих првих људи општина Будва и Бар Лазара Рађеновића и Жарка Павићевића на основу оставки које су поднијели.

Рађеновић је осуђен за аферу "Кошљун". Против њега су поднесене четири кривичне пријаве због сумње да је као први човјек Будве, злоупотребом положаја, са још десетак осумњичених, оштетио будвански буџет за више од 20 милиона ева.

Павићевић је оптужен да је оштетио буџет општине Бар за скоро три милиона евра. Тужилаштво сумњичи Павићевића да је од 2007. до 2014. године у Бару, као јавни функционер, у намјери да другом правном лицу Заводу за изградњу Бара прибави имовинску корист, злоупотребио службени положај.