latinica  ћирилица
22/06/2016 |  19:18 | Аутор: РТРС

Ко ће бити други финалиста Копа Америка, Чиле или Колумбија?

Аргентина ће ноћас добити противника у финалу Копа Америке Сентенарио , која се одржава у САД. У другом полуфиналу, које почиње у 2 часа иза поноћи, играју актуелни шампион Јужне Америке Чиле и Колумбија.
Копа Америка  2016. - Фото: илустрација
Копа Америка 2016.Фото: илустрација

Колумбија у својој историји има само једну титулу на Копа Америци и то 2001. године када је Колумбија била домаћин такмичења.

Навијачи су увјерени да садашња, веома талентована генерација може до финала иако је противник актуелни шампион који је у четвртфиналу демолирао Мексико са са 7:0.

"Ми играмо да побиједимо, то је основа овог тима. Искуство стичете само ако се жестоко борите да би побиједили, а тако морамо и овај пут. Тренутно смо веома задовољни, захвални смо јер смо на овом уникатном турниру пуном историје", рекао је селектор Колумбије, Хозе Пекерман.

Чилеанци препуни самопоуздања улазе у овај меч. По многима најуспјешнија чилеанска генерација свих времена жели ново финале Копа Америке и још један класик против Аргентине.

"Нисам нервозан пред утакмицу, али сам узбуђен и пун очекивања због величине и значаја ове утакмице. Свјесни смо да можемо до новог финала, а сада нам на путу стоји наш велики ривал Колумбија. Ништа не могу обећати, али могу рећи да уживамо играјући на овом турниру", самоувјерено је изјавио Хуан Антонио Пици, селектор Чилеа.

Утакмица ће бити одиграна на стадиону у Чикагу, а нема сумње да ће у њој уживати сви љубитељи фудбала, као и претходне ноћи када је Аргентина изборила велико финале савладавши америчку селекцију са 4:0.