latinica  ћирилица
22/06/2016 |  16:40 ⇒ 18:32 | Аутор: РТРС

Дервента- Обнова инфраструктуре у Новом Насељу (ВИДЕО)

У Новом Насељу у Дервенти почела је реконструкција улица, водоводне мреже, изградња одводних канала и проширење канализационе мреже, за шта је издвојено више од милион марака.
Дервента- Обнова инфраструктуре - Фото: Screenshot
Дервента- Обнова инфраструктуреФото: Screenshot

 Ријеч је о пројекту који ће у великој мјери ријешити инфраструктурне проблеме насеља насталог послије рата.

Мјештани Новог Насеља, углавном досељеници, након рата изградили су куће и већ неколико година заалажу се за изградњу водоводне и канализационе мреже, расвјете и асфалтирање улица. Кажу, много им значи што су машине коначно почеле да раде у насељу.

Досељеник из Бозуће Миладин Пашалић каже да је веома задовољан квалитетом радова и истиче да им то много заначи, посебно због најмлађих како би имали нормалније услове становања.

Пројектом је предвиђено асфалтирање шест улица у дужини од 3.300 метара, изградња канализационе мреже дуге 1.300 метара, те 380 метара новог цјевовода за воду. Наредних година мјештани очекују нова улагања.

Драган Бабић, предсједник Савјета МЗ Ново Насеље, каже да овдје има око 220 усељених домаћинстава, од којих око 20 одсто ове године неће бити обухваћена програмом реконструкције, али да су добили обећање начелника општине да ће бити настављена улагања како би све било завршено у што краћем року.

Начелник општине Милорад Симић истакао је да локална заједница до сада није била у прилици да уложи значајнија средства у то насеље, али је најавио нова улагања.

Он је рекао да тренутно нема финансијских могућности да комплетно Ново Насеље буде у програму обнове, јер је сада уложено више од 200.000 КМ. Нагласио је да ће општинске власти настојати да сваке године издвајају од 150.000 до 200.000 КМ из капиталног буџета за реконструкцију локалне инфраструктуре.