latinica  ћирилица
22/06/2016 |  15:17 | Аутор: СРНА

У четвртак промјенљиво облачно

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјенљиво облачно вријеме са краткотрајном кишом или локалним пљуском у југоисточним подручјима, вишим подручјима Херцеговине и понегдје у централним дјеловима, саопштили су метеоролози.
Облачно вријеме - Фото: СРНА
Облачно вријемеФото: СРНА

У Републици Српској према подневу и поподне очекује се дјелимично кидање облачности, па ће преовладавати мало до умјерено облачно и још топлије уз више сунца.

Касније поподне, уз развој облака локално се очекује киша или пљусак с грмљавином, најприје на југоистоку у вишим предјелима Херцеговине, затим уз ријеку Дрину.

Вјетар слаб, поподне до умјерен, сјевероисточни и источни, у зони грмљавине пролазно појачан, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура од 15 до 20, на југу од 21 до 25, а највиша дневна од 27 до 32, на југу од 33 до 36 степени Целзијуса, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити промјенљиво облачно уз сунчане интервале.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Гацко и Хан Пијесак 22 степена, Чемерно и Калиновик 23, Крупа на Уни и Нови Град 24, Сребреница 25, Соколац, Србац, Мркоњић Град, Зворник и Приједор 26, Шипово, Рибник и Бањалука 27 степени, Сарајево, Бијељина, Добој, Фоча, Тузла и Зеница 28, Невесиње 29, Рудо и Бихаћ 30, Ливно и Вишеград 31, Билећа и Мостар 32, те Требиње 33 степена Целзијуса.