latinica  ћирилица
22/06/2016 |  14:25 ⇒ 14:31 | Аутор: СРНА

Вишковић: Повлачење одлуке Владе нема везе са протестима опозиције

Шеф посланичког клуба СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да повлачење одлуке Владе о продаји дијела државног капитала рудника жељезне руде "Љубија" из скупштинске процедуре нема никакве везе са недавним протестима опозиције у Приједору.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је рекао новинарима да су разговори са представницима синдиката тог предузећа и одгађање сједнице Народне скупштине Републике Српске о овој теми били на фону тога да се на неки начин "Арселор Митал" огласи у вези са питањем продаје и искаже интересовање за приватизацију рудника у Љубији.

"За мене као привредника је логично да се појави неко ко је заинтересован за куповину и да постане 100 одсто власник нечега са чим сада располаже и ради, ако заиста има поштене намјере", истакао је Вишковић.

Он је рекао новинарима у Бањалуци да је из поменутог разлога ова одлука повучена и дат рок од 15 дана руководству "Арселор Митала" да се огласи.

Коментаришући најаву опозиције да ће крајем јула или почетком септембра у Требињу организовати протесте, уколико не дође до повлачења одлуке о повећању цијене струје у Српској, Вишковић је рекао да је регулатор донио такву одлуку и ако опозиција са протестима може утицати да је он промијени нема ништа против тога.

"Мислим да је такав потез опозиције пуцањ из празног оружја", закључио је Вишковић.