latinica  ћирилица
22/06/2016 |  13:28 ⇒ 14:39 | Аутор: РТРС

Њемачки амбасадор у опроштајној посјети, састанци са Додиком и Цвијановићевом

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са амбасадором Њемачке у БиХ Кристијаном Хелбахом о попису, адаптацији Споразума о стабилизацији и придруживању и механизму координације.
Милорад Додик и амбасадор Њемачке - Фото: СРНА
Милорад Додик и амбасадор ЊемачкеФото: СРНА

Састанку су присуствовали шеф Делегације Европске уније у БиХ Ларс Гунар Вигемарк и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

Додик је данас примио Хелбаха у опроштајну посјету, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Претходно је и предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић примила данас у свом кабинету у опроштајну посјету амбасадора Савезне Републике Њемачке у БиХ Кристијана Хелбаха.

На састанку је разговарано о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о активностима које институције Републике Српске предузимају у правцу реализације дефинисаних приоритета у процесу придруживања Европској унији.

Овом приликом предсједница Цвијановић је поновила да је Република Српска опредијељена да задржи активну улогу у процесу европских интеграција уз пуно уважавање уставних надлежности свих нивоа власти у БиХ и поштивање Дејтонског споразума.

Током састанка саговорници су истакли обострано задовољство досадашњом међусобном сарадњом, те изразили увјерење да ће она бити настављена и у будућности.

Предсједница Цвијановић одлазећем амбасадору пожељела је пуно успјеха у даљим ангажманима.