latinica  ћирилица
22/06/2016 |  12:35 ⇒ 12:35 | Аутор: РТС

Ли: Добио сам задатак да се одмах крене у реализацију пројеката

Амбасадор Народне Републике Кине Ли Манчанг пренио је предсједнику Србије Томиславу Николићу да је од предсједника Си Ђинпинга добио задатак да одмах крене у реализацију свих пројеката који су договорени током посјете.
Си Ђинпинг и Томислав Николић - Фото: ТАНЈУГ
Си Ђинпинг и Томислав НиколићФото: ТАНЈУГ

Ли Манчанг је пренио и изразе дубоке захвалности кинеског предсејдника и његове супруге на сјајном дочеку и величанственом гостопримству које су доживели током посете Србији, саопштила је предсједникова Прес служба.

Николић и Ли Манчанг сагласили су се да су пројекти везани за смедеревску Железару и изградњу пруге Београд-Будимпешта апсолутни приоритет.

Такође, пошто се свега неколико дана након посјете кинеског предсједника још неколико кинеских компанија изјаснило да су заинтересоване за инвестирање у Србију, потребно је посветити се изради нових заједничких пројеката који би омогућили додатна улагања у српску привреду.

Предсједник Србије и амбасадор Кине разговарали су и о могућностима улагања кинеских компанија у српску намјенску индустрију и у пољопривредно-прерађивачку индустрију.