latinica  ћирилица
22/06/2016 |  11:14 ⇒ 19:31 | Аутор: СРНА

Прогнозе у корист останка В.Британија остаје у ЕУ

За разлику од анкета, које предвиђају неизвјестан исход референдума, британски букмејкери и они који се баве клађењем немају дилему - Британија остаје у ЕУ.

Двије трећине оних које се кладе вјерују да Британија остаје у ЕУ. Неки имућнији Британци уложили су по пет хиљада фунти у ту опцију.

Постоји много људи који су уложили мале своте на излазак Велике Британије из ЕУ, те они који су уложили повеће своте на останак, потврђују букмејкери.

Док резултати анкета осцилирају између "Брексита" и останка у ЕУ, букмејкери већ неколико мјесеци константно предвиђају да ће се Британци одлучити за останак у Унији.

Након убиства лабуристичке заступнице Џо Кокс квоте показују да је чак и порасла вјероватноћа таквог исхода.

Код клађења, људи се не равнају по расположењу које влада тај дан, него се трезвеније промишља о могућем стварном исходу. Кладе се онако како мисле да ће нешто завршити, а не онако како то изгледа у дану када се кладе - објашњавају букмејкери.

Кладионичари су у више наврата погодили шта ће се догодити, и то боље од анкета и истраживања јавног мњења.

Тако су на парламентарним изборима прије годину дана најавили побједу торијеваца, мада су анкете предвиђале тијесну борбу конзервативаца и лабуриста.

Сад анкете показују да Дејвид Камерон неће дуго остати на челу Владе, те да ће га замијенити партијски колега Борис Џонсон, који води кампању за излазак Британије из ЕУ.

Такође, букмејкери су без проблема погодили да ће Шкоти остати у Британији.

Ипак, да су и британски кладионичари само људи склони грешкама и да немају натприродне моћи показује чињеница да чак ни они нису погодили да ће Лестер сити постати првак Енглеске у фудбалу, наводе портал.