latinica  ћирилица
22/06/2016 |  10:52 ⇒ 12:20 | Аутор: Б92

Хрватски фудбалери: Фаворити смо

Фудбалери Хрватске пуни су самопоуздања након преокрета против Шпаније и освајања првог мјеста у групи.
Хрватска - Шпанија (Фото: epa/Armando Babani) -
Хрватска - Шпанија (Фото: epa/Armando Babani)

Хрватска је губила од трећег минута од актуелног првака Европе, али је у наставку окончала низ "Црвене фурије" од 14 утакмица без пораза на ЕП.

"Било је тешко против њих, али показали смо да смо бољи, показали смо одличну игру, имали смо свјежину и показали смо да смо раме уз раме са великанима. То што су играли у најјачем саставу, показује шта и други мисле о нама. И то заслужено. Велики смо фаворити овог такмичења", сматра стријелац првог гола Никола Калинић.

Селектор Чачић је извео комбинован стастав у Бордоу са петорицом младих играча, а један од њих био је Марко Рог.

"Био сам пресрећан када ми је селектор дао прилику, а сада сам још срећнији. Био сам концентрисан на фудбал, трема је трајала пет минута. Инијеста и екипа? Изгледа да баш и нису ванземаљци. Освјежење екипе прије нокаут фазе, а сада тек изгледа да идемо далеко. Била је ово чудесна вече, усрећили смо навијаче", рекао је Рог.

Шансу је добио и Марко Пјаца који је такође пун самопоуздања након овог меча.

"Драго ми је да смо показали да се на нас може рачунати, ушли смо без компромиса, играмо одличан фудбал, играмо веома лијепо и никога се не смијемо плашити! Еуфорија? Имамо вјеру, знамо да можемо много, али не смијемо се заносити и онда ће бити све у реду", рекао је Пјаца.