latinica  ћирилица
22/06/2016 |  10:21 ⇒ 14:03 | Аутор: klix.ba

Васић: Полиција Српске у Сребреници проводи уобичајене вјежбе

Директор полиције Републике Српске Гојко Васић рекао је да је вјежба коју специјалци изводе на ширем подручју Сребренице уобичајена и да нема разлога за страх код локалног становништва.
Гојко Васић - Фото: РТРС
Гојко ВасићФото: РТРС

"Теренска обука наших јединица је планирана раније и ти планови су уредно одобрени. Раније је била тродневна обука на простору ЦЈБ Приједор, а потом на простору ЦЈБ Требиње. Сада имамо обуку на простору између ЦЈБ Бијељина и ЦЈБ Источно Сарајево", рекао је Всић за портал Кликс.

Он је појаснио да обука обично траје три или четири дана.

"Ту се ради о вјежби сналажења наших припадника, односно специјалних јединица, на отвореном и непознатом терену, вршење полицијских послова у таквим условима и савлађивање брдских услова", рекао је Васић.

Истакао је да МУП Републике Српске нема праксу да вјежбе најављује локалном становништву које би могло бити преплашено појавом већег броја полицајаца са дугим цијевима.

"Нема разлога да се вјежба најављује. Становништво, ако је изненађено, треба да провјери на правом мјесту о чему се ради и на тај начин ћемо онемогућити да неко ко није регуларна или војна полицијска служба не може да врши такву обуку", каже Васић уз напомену да су сви грађани Сребренице и њене околине који су информације тражили од полиције јасно обавијештени о чему се ради.

Вјежба припадника специјалних јединица МУП-а Републике Српске требала би бити окончана најкасније за два дана.