latinica  ћирилица
22/06/2016 |  09:30 ⇒ 09:31 | Аутор: sputniknews.com

Руси ће до 2035. године моћи да врше телепортацију

У руској Влади, уз учешће потпредсједника Аркадија Дворковича, ради разговора о реализацији програма „Националлна технолошка иницијатива“ који је направила Агенција за стратешке иницијативе по налогу предсједника Владимира Путина данас ће се окупити међуресорна радна група.
Сцена телепортације из познате научно-фантастичне серије Звјездане стазте (Фото: сцена из серије) -
Сцена телепортације из познате научно-фантастичне серије Звјездане стазте (Фото: сцена из серије)

У план Агенције за стратешке иницијативе улази стварање до 2035. године у Русији националног програмског језика, апсолутно безбиједне везе на бази квантне комуникације, комуникационог оператера новог типа за беспилотни систем и телепортацију. У 2016-2018. години за SafeNet, један од планова Националне технолошке иницијативе, планирано је да се издвоји десет милијарди рубаља од којих ће половину дати федерални буџет.

У периоду 2018-2025. године у низу субјеката Русије, према плановима Агенције за стратешке иницијативе, појавиће се инфраструктура мобилне комуникације стандарда 5G, отвориће се центри заштите од сајбер пријетњи, реализоваће се пројекат имплементације националног паметног система управљања, створиће се нови оперативни системи за сајбер физичке системе и аутономни транспорт, као и „домаћи језик за безбједно и ефикасно паралелно програмирање".

У периоду 2025-2035. године аутори рачунају на инсталацију неурон-интерфејса, телепортацију, коришћење природних појава за пренос информација.