latinica  ћирилица
22/06/2016 |  07:45 ⇒ 13:43 | Аутор: СРНА

НСРС- Усвојен приједлог плана парцелизације за аутопут Бањалука-Добој (РТРС плус/ВИДЕО)

Народна скупштина Републике Српске усвојила је, на 12. редовној сједници, Приједлог Зонинг плана подручја посебне намјене „Андрићград“.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: СРНА
Народна скупштина Републике СрпскеФото: СРНА

У "Дану за гласање", посланици су усвојили и Приједлог Плана парцелације за аутопут Бања Лука – Добој, као и одлуку о образовању Анкетног одбора – Одбора за координацију са институцијама и организацијама у вези са изградњом Меморијалног центра „Градина“ и праћењем усвајања Декларације о геноциду НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима у парламентима других држава.

Након гласања, којим је окончано 12. редовно засједање и паузе током које је одржана кратка сједница скупштинског Колегијума, посланици су отпочели нову редовну сједницу.

По хитном поступку, на приједлог Владе посланици ће разматрати Приједлоге измјена закона о државним службеницима и републичкој управи, а данас би требало да изаберу новог-старог предсједника Уставног суда Републике Српске Џерарда Селмана.

На дневном реду су Приједлози закона о јавним тужилаштвима, о правосудном испиту, о судској полицији Републике Српске. Пред посланицима је и Приједлог стратегије подстицања страних улагања у Републику Српску до 2020. године.