latinica  ћирилица
20/06/2016 |  22:59 ⇒ 23:08 | Аутор: Б92

Група Б: Импресивни Велс уз Енглезе у 16!

Репрезентације Велса и Енглеске пласирале су се у осмину финала Европског првенства у Француској.
ЕУРО: Русија - Велс - Фото: Getty Images
ЕУРО: Русија - ВелсФото: Getty Images

Велшани су одиграли један од најбољих мечева на цијелом првенству и разбили Русију 3:0 у Тулузу, гдје је могло бити и убједљивије.

Тако су "Змајеви" освојили Групу Б испред селекције Енглеске која је ремизирала без голова са Словачком, којој је добре шансе да даље прође као трећепласирана оставио голман Матуш Козачик.

Група Б, 3. коло:
Русија – Велс 0:3
Ремзи 11, Тејлор 20, Бејл 67
Словачка – Енглеска 0:0

Табела: Велс 6, Енглеска 5, Словачка 4, Русија 1

Велшани су доминирали свих 90 минута против изузетно лоших Руса који су имали само једну шансу, и то након што је голман Акинфејев испицавањем избацио Дзјубу самог на Хенесија, који је одбранио.

Управо је Акинфејев био најбољи појединац меча јер је спријечио много убједљивији пораз Руса. Велшани су више него лако стизали до гол прилика, Бејл и Рамзи су се поигравали са дефанзивцима "Зборнаје".

Повели су већ у 11. минуту када је Ален пресјекао акцију Русије и избацио Рамзија самог на Акинфејева, те користи прилику за први гол послије годину и по дана паузе у репрезентативном дресу.

Само девет минута касније било је 2:0. Опет су Велшани украли лопту ривалу усред комбинације, Бејл је дриблао на 25 метара, лопта се одбила од једног Руса у казнени до усамљеног Тејлора чији шут брани Акинфејев, али није успио да заустави и други ударац послије одбитка.

Руси у наставку нису успјели да угрозе гол Велса, који је побједу потврдио 23 минута прије краја, голом Бејла након још једног проигравања иза леђа руске одбране, од стране Рамзија.

Енглезима и Словацима по бод

Далеко мање узбуђења било је у Сент Етјену где је Енглеска контролисала меч против Словака, била значајно опаснија, али је изостала завршница.

Џејми Варди је добио шансу од првог минута, имао је одличну шансу у 19. минуту, испред себе је имао само голмана, али Козачик сјајно интервенише.

Чувар мреже словачког тима је спасао свој тим и у 33. минуту, послије комбинације Хендерсона и Клајна по десној страни шутирао је Лалана са око 15 метара, али Козачик опет брани.

У другом полувремену Мак није успио да искористи грешку Смолинга приликом лошег враћања лопте до Харта, а голман Ситија је послије имао посла приликом шута Вајса.

Пола сата прије краја Козачик опет блиста на голу, овај пут је добио ситуацију очи у очи са Клајном, да би минут касније Мартин Шкртел метар од гола зауставио лопту послије шута Алија.