latinica  ћирилица
20/06/2016 |  22:03 | Аутор: Агенције

Блан одлази, ПСЖ доводи Емерија

Шампиона Француске Пари Сен Жермен дефинитивно напушта тренер Лоран Блан.
Лоран Блан - Фото: Getty Images
Лоран БланФото: Getty Images

Послије одласка Златана Ибрахимовића, ПСЖ ће у сљедећу сезону кренути и без шефа стручног штаба. Француски тренер и некадашњи репрезентативац одлази са Парка принчева послије три године, иако је имао уговор на још двије сезоне.

Договор о томе је постигнут, а чека се још само да клупски оперативци раскину сарадњу и озваничне растанак, јављају француски медији.

Истовремено, из Шпаније стиже најава ко ће предводити стручни штаб Парижана. Први човјек клуба Насер Ал Хелаифи направио је неколико конкретних потеза да би довео у клуб тренера Севиље Унаи Емерија. У ту сврху платиће клубу из Андалузије два милиона евра, да би био сигуран да ће му жеља бити остварена.

Овим потезом, предсједник ПСЖ-а планира да попуни слагалицу шампионског тима, који ће напасти титулу Лиге шампиона, што није успјешно урађено под Блановим вођством, пише шпанска Марка.

Предвођен Бланом, ПСЖ је освојио по три титуле, Лига куп и национални Суперкуп, док је у Лиги шампиона стизао до четвртфинала, у којима је испадао од Челсија, Барселоне и Манчестер Ситија. Т

Троструки освајач Лиге Европе са Севиљом ускоро би могао да буде промовисан у новог тренера ПСЖ-а, а на његово мјесто највјероватније ће доћи бивши селектор Чилеа Хорхе Сампаоли.