latinica  ћирилица
20/06/2016 |  21:25 ⇒ 22:36 | Аутор: СРНА

Уручене награде "Капетан Миша Анастасијевић"

Представници Медиа инвента из Новог Сада и Универзитета у Бањалуци вечерас су у овом граду уручили 23 престижне награде "Капетан Миша Анастасијевић".
Уручене награде Капетан Миша Анастасијевић - Фото: Глас Српске
Уручене награде Капетан Миша АнастасијевићФото: Глас Српске

Награде се додјељују уз помоћ привредних комора Србије и Републике Српске и уз консултације са Привредном комором регије Бањалука.

Добитници награде "Капетан Миша Анастасијевић" у регији Бањалука су Интегра инжењеринг Бањалука за најбољу компанију, Елнос група Бањалука за најбољег привредника, МГ Минд Мркоњић Град за најбољег предузетника, Компанија Фагус Котор Варош за најдинамичнији развој, РС силикон Мркоњић Град за најбољу гринфилд инвестицију.

Награду су добили Јелена Козарска Дубица за најбољи аграр, М:тел Бањалука за лидера одрживог развоја, Месна индустрија Тривас Прњавор за најжену у бизнису, Дермал фабрика обуће Котор Варош за најбољег партнера.

Добитници су Житопродукт Бањалука за најбољи квалитет производа и услуга, ГМП компани Бањалука за најбољу породичну фирму, Завод за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" Бањалука за најбољу здравствену установу, ЈП Ауто-путеви Републике Српске Бањалука за најбоље јавно предузеће.

Награде су примили и директор Нове банка Бањалука Милан Радовић за најбољег банкара, градоначелник Приједора Марко Павић за најбољег градоначелника, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић за унапређење сарадње Србије и Републике Српске, шеф Делегације ЕУ у БиХ и специјални представник ЕУ Ларс Гунар Вигемарк за афирмацију европских вриједности и стандарда.

Међу добитницима су и Економски факултет Бањалука за развој друштва знања, Народно позориште Републике Српске за друштвени развој, Српско пјевачко друштво Јединство Бањалука за његовање духовности и традиције, Алтернативна телевизија Бањалука за ангажовано и професионално новинарство, Кошаркашки клуб Игокеа за најбољи спортски тим и Винарија Јунгић Челинац за пословну визију.

- Свака награда годи, јер је веома тешко бити градоначелник. Трудим се да будем градоначелник свих грађана и да рјешавам њихове проблеме - рекао је градоначелник Приједора Марко Павић.

Директор Медиа инвента Владо Маркановић каже да је капетан Миша Анастасијевић био најпознатији добротвор Универзитета у Београду.

- У његовој палати на Студентском тргу смјештен је и данас Ректорат београдског Универзитета. На тој згради, која је некада била Филозофски факултет, пише: Миша Анастасијевић свом отечеству - рекао је Маркановић.

Он је оцијенио да су предузетнишво и култура комуникације стваралачке снаге које морају бити његоване.

Пет година заредом статуета "Капетана Миша" на Дунавском бизнис форуму додјељује се најбољим привредницима из 14 земаља Подунавља. Ово престижно признање у Србији се додјељује од 2000. године.

Након додјеле награда по областима које покривају регионалне привредне коморе, у децембру ће најбољима у цјелој Републици Српској бити додијељене статуете "Капетан Миша".

Сви добитници признања, номиновани за награде, мала и средња предузећа, брендови и успјешни предузетници и ствараоци, као и локалне самоуправе и установе биће представљени у монографији "Пут ка врху" за Републику Српску, енциклопедијском издању на српском и енглеском језику.