latinica  ћирилица
20/06/2016 |  19:40 | Аутор: РТС

МУП Француске: До сада на ЕП ухапшено 557 насилних навијача

Укупно 557 насилних навијача ухапшено је до сада на Европском фудбалском првенству, рекао је министар унутрашњих послова Француске Бернар Казнев.

Казнев је послије састанка о безбједности са локалним организаторима и владиним званичницима рекао да су неки проблематични навијачи добили "значајне затворске казне".

Највећи нереди догодили су се првог дана Европског првенства, када су се у Марсељу сукобили енглески и руски навијачи, локално становништво и полиција, која је употријебила сузавац и водене топове да раздвоји сукобљене стране.

"Са изузетком прве утакмице у Марсељу, када је избило насиље у центру града, мјерама које смо предузели са Уефом, а посебно са земљама одакле су дошли навијачи, успјели смо да избјегнемо нове сцене насиља и нове туче у градовима домаћинима утакмица", рекао је Казнев.

У саопштењу се наводи да је у затвору 21 навијач, а да је шесторо навијача добило условне затворске казне. Француске власти су наредиле да се 25 навијача протјера из земље.

Казнев је рекао да главни фокус остаје на терористичким пријетњама, али да је циљ да "наставимо да мобилишемо наше снаге и сва средства, како би се ово такмичење одржало у најбољим условима".