latinica  ћирилица
20/06/2016 |  18:46 ⇒ 18:48 | Аутор: sputniknews.com

Путин, Саргсјан и Алијев: Наставак преговора о Карабаху

Предсједници Русије, Јерменије и Азербејџана Владимир Путин, Серж Саргсјан и Илхам Алијев договорили су се да наставе трилатералне редовне преговоре о рјешењу сукоба у Нагорно-Карабаху, наводи се у саопштењу након састанка тројице лидера.
Путин, Саргсјан и Алијев (Фото: Sputnik/Михаил Климентьев) -
Путин, Саргсјан и Алијев (Фото: Sputnik/Михаил Климентьев)

"Председници су истакли значај својих редовних контаката о проблему у Нагорно-Карабаху и договорили се да их наставе у овом формату, поред рада копредседавајућих Минске групе ОЕБС-а који су позвани на завршни део састанка у Санкт Петербургу“, наводи се у саопштењу.

Предсједник Русије Владимир Путин одржао је у Константиновском дворцу у Стрељну недалеко од Санкт Петербурга трилатерални састанак са лидерима Јерменије и Азербејџана, Сержом Саргсјаном и Илхамом Алијевим, о питањима рјешења карабашког конфликта.

Прије тога предсједник Русије одржао је два независна сусрета са лидерима Јерменије и Азербејџана, на којима су лидери држава изразили захвалност Путину за иницијативу трилатералног сусрета.

Владимир Путин, Илхам Алијев и Серж Саргсјан договорили су се да дају додатни подстицај за рјешавање сукоба у Нагорно-Карабаху, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров после преговора лидера Русије, Азербејџана и Јерменије.

“Путин, Алијев и Саргсјан су договорили трипартитну изјаву у којој се изражава посвећеност стабилном напретку у политичком рјешењу“, рекао је Лавров и додао да се посљедњих дана примирје у Нагорно-Карабаху поштује.