latinica  ћирилица
20/06/2016 |  18:07 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

СНСД Добој: Ђурђевић понудио оставку (ВИДЕО)

Предсједник Градског одбора СНСД-а Добој Владо Ђурђевић ставио је врху СНСД-а на располагање мандат на ову функцију.
Владо Ђурђевић - Фото: РТРС
Владо ЂурђевићФото: РТРС

Оставка је понуђена након јучерашње прекинуте сједнице Градског одбора на којем је дошло до размимоилажења ставова са појединим члановима СНСД-а. О разлозима и позадини свега Ђурђевић данас не жели да говори. 

Странком до даљњег руководи потпредсједник Срећко Рекановић, кога је за то овластио досадашњи предсједник Владо Ђурђевић. Иако од јуче на тој функцији Рекановић тврди да странка нормално функционише.

- Партија има в.д. предсједника, партија има извршни комитет који је данас утврдио листу кандидата за одборнике, партија има своје предсједништво, значи апсолутно све функционише - тврди Рекановић.

За члана Предсједништва ГО Уроша Гостића Рекановићево именовање је спорно, јер га је предложио Ђурђевић, а не Градски одбор странке.



- Сад је он предложио ко ће водити партију. Човјек у оставци нема шта предлагати - каже Гостић.

И једни и други тврде да није странка у проблему, већ да су спорни персонални односи на релацији Ђурђевић-Гостић. Један другом приписују блискост са владајућим СДС-ом, али опет обојица то негирају.

- Није згодно рећи али ја мислим да он још из просторија СДС-а није изашао, према томе шта ће он причати да неко ради за СДС - каже Гостић.

Ђурђевић за сада не жели пред камере, док о његовој оставци не одлучи лидер партије Милорад Додик. Иако постоје неслагања, у Градском одбору тврде - циљ се није промијенио.

- Све чинимо у циљу рушења актуелне власти, првенствено градоначелника Обрена Петровића који је учинио низ лоших ствари почевши од учлањења града Добоја у Савез општина турског свијета, пропуста око поплава и разних друге ствари - каже Рекановић.

С највишег нивоа очекује се да буде ријешена и дилема будућег кандидата СНСД-а за градоначелника, јер је добојски СНСД на ту функцију предлагао управо Владу Ђурђевића.