latinica  ћирилица
20/06/2016 |  16:51 ⇒ 20:37 | Аутор: РТРС

Мићић: У Скупштину тек након одлуке суда (ВИДЕО)

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изјавио је да он ни СДС неће учествовати у раду Скупштине града све док суд не донесе одлуку да ли су смјене градских фунционера спроведене на законит начин.
Мићо Мићић - Фото: СРНА
Мићо МићићФото: СРНА

Оптужио је нову скупштинску већину да се искључиво бави кадровским питањима и да није покренула ниједан пројекат вриједан за грађане Бијељине. Представници нове локалне власти у Бијељини кажу да су промјеном скупштинске већине спријечене даље незаконите радње и злоупотребе буџетског новца у предстојећој предизборној кампањи. 

Нова скупштинска већина смијенила је за кратко вијеме око педесет функционера, а осим начелника градских одјељења и директора локалних предузећа и установа, смијењени су и чланови скупштинских комисија који не припадају странкама у власти Бијељине, навео је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

- Нећемо учествовати у раду Скупштине све док се не ријеши питање нелегалних смјена. Суд још није донио одлуку, кад суд донесе одлуку ми ћемо је испоштовати било каква да буде, да ли је у складу са законом смијењен замјеник градоначелника, начелници, и у складу са том одлуком ћемо се ми понашати - рекао је Мићић.

Мићић је ипак, навео да поштује нову скупштинску већину, која неоспорно има 16 одборника. Одбацује оптужбе да опструише преузимање градских одјељења од стране нових начелника, рекавши да са тројицом од њих већ сарађује, док је за нове начелнике у одјељењима за привреду и стамбено-комуналне послове, навео да су га издали. Представници нове скупштинске већине кажу да им је основни циљ био да спријече незаконито запошљавање, непотизам и трошење јавног новца у предизборној трци, за шта су била припремљена и нова задужења.

- Спријечили смо криминал Миће Мићића и спријечили смо да се средства из буџета троше на нелегалан начин. Што се тиче задужења ми знамо да господин Мићић зна само да се задужује и слободно нека се он приватно задужује колико год хоће и нека уђе приватно у предизборну кампању - каже Драган Ђурђевић, предсједник Скупштине.

Представници нове скупштинске већине окупљене око СНСД-а затражили су и да управна инспекција утврди да ли је било непоштовања закона приликом запошљавања административних радника и савјетника у градској управи.