latinica  ћирилица
20/06/2016 |  16:34 ⇒ 16:50 | Аутор: СРНА

Квалитетни нацрти закона о туризму и угоститељству

Представници локалних туристичких организација из Републике Српске оцијенили су данас у Бањалуци да су квалитетни нацрти закона о туризму и угоститељству, којима би требало да буде унапријеђен рад туристичких организација и субјеката који се баве угоститељством.
Директори туристичких организација из Бањалуке, Лакташа, Српца, Шипова, К.Дубице, Костајнице и Новог Града на састанку - Фото: СРНА
Директори туристичких организација из Бањалуке, Лакташа, Српца, Шипова, К.Дубице, Костајнице и Новог Града на састанкуФото: СРНА

Делегација Министарства трговине и туризма Републике Српске разговарала је са директорима туристичких организација из Бањалуке, Лакташа, Српца, Шипова, Козарске Дубице, Костајнице и Новог Града о припреми коначне форме ових закона.

Циљ ових закона јесте остваривање стратешких праваца у туризму и угоститељству Републике Српске који су дефинисани Стратегијом развоја туризма до 2020. године, као и другим планским документима, саопштено је из ресорног министарства.

Представници Министарства трговине и туризма потврдили су да ће ови закони бити упућени Влади и Народној скупштини Републике Српске, наводи се у саопштењу.

Министарство трговине и туризма Републике Српске ће и наредних дана одржавати састанке са локалним туристичким организацијама, лоцираним према туристичком простору коме припадају.