latinica  ћирилица
20/06/2016 |  16:19 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Крсна слава општине Костајница (ВИДЕО)

Општина Костајница формирана је прије двадесет једну годину. Иако неразвијена локална заједница, ипак привредна предузећа остварују добре извозне резултате.
Костајница - Фото: РТРС
КостајницаФото: РТРС

У Костајници се Духовски понедјељак обиљежава као крсна слава општине. Поред привредних резултата данас и још један из области инфраструктуре. Завршена је изградња обало утврде у дијелу Улице Ранка Шипке, која је од великог значаја у одбрани од евентуалних поплава. 

У изградњи обало утврде дужине 330 метара утрошено је 200.000 КМ. Средства су обезбијеђена из Фонда солидарности Српске за отклањање посљедица од поплава.

- Сама обало утврда је саобраћајница за блок један гдје су њеном изградњом створени услови за изградњу аутобуске станице, тржног центра - рекао је Драго Бундало, начелник општине.

У Костајници је највише предузећа у области текстилне и дрвопрерађивачке индустрије. Посебно запажене резултате остварују у извозу. У 2015. години извоз је износио 26 милиона КМ.

Босиљка Дејановић, директорка Конфекције Сана-Линеа каже да ово предузеће извози своје производе и на руско тржиште.

- Имамо сигурне и стабилне купце који су годинама са нама, тако да немамо проблема с пласманом - каже Ненад Кнежевић, руководилац производње у ДОО Јошне.

Представници Борачке организације општине, те Владе и Народне скупштине Српске положили су вијенце на спомен обиљежје у Костајници.