latinica  ћирилица
20/06/2016 |  16:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Муслин: Национални тим заслужује да се нађе на СП

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је данас да у потпуности прихвата велику одговорност и додао да национални тим заслужује да се нађе на Свјетском првенству у Русији 2018. године.

"Бити селектор Србије је велика част, али то са собом носи огромну одговорност. Свако мора да има свој дио одговорности, а ја моју прихватам апсолутно. Нико неће да се крије иза нечијих леђа, рекао сам то и играчима који имају свој дио одговорности. Има наравно неких ствари за које нећу да тражим алиби, као што су одсуство Матића и Коларова на старту квалификација, уколико будем имао овакав вјетар у леђа и посвећеност свих људи у Савезу, одговорност је моја", рекао је Муслин за сајт ФС.

Муслин је недавно боравио на Евроском првенству у Француској како би скенирао ривале у квалификацијама - Велс, Републику Ирску и Аустрију.

"Аустрија ће нам бити можда и најтежи противник. Ради се о нијансама, јер и Велс, односно Република Ирска имају квалитет вриједан великих такмичења. Код Велшана два играча праве разлику, Бејл и Рамзи, а најопаснији су из прекида. Ирци су опет показали два лица, против Белгије су промјенили систем игре и лоше прошли. Неке тактичке мане надокнађују великом борбом, посвећеношћу, а краси их добар пресинг, али имају великих проблема да се врате у игру послије примљеног гола".

Он истиче да веома добро познаје Грузију, за коју је изјавио да је непревидива и да је побједа над Шпанијом у Мадриду то показала.

Према његовим ријечима квалификациона група, у којој се налази Србија, нема изразитог фаворита.

"Гледамо само себе и знамо шта желимо. Хоћемо у Русију, јер мислим да нам је тамо и мјесто. Идемо корак по корак, од меча до меча. Претходним окупљањем сам веома задовољан, односом играча и приступу према обавезама", рекао је Муслин, уз констатацију да се у репрезентацији осјећа позитивна атмосфера.

Српски фудбалери квалификације за Свјетско првенство почињу 5. септембра утакмицом са Републиком Ирском на стадиону Рајко Митић.