latinica  ћирилица
20/06/2016 |  15:26 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

Дервента: Реконструкција Жељезничке улице (ВИДЕО)

У Дервенти је у току реконструкција и модернизација Жељезничке улице, којом је некад саобраћао "Ћиро", а данас је дио града у којем је смјештено педесетак домаћинстава те неколико пословних објеката.
Реконструкција улице - Фото: РТРС
Реконструкција улицеФото: РТРС

Реализацијом пројекта Дервента ће добити нови излаз из града, чиме ће се створити услови за проширење индустријске зоне.

Реконструкција и модернизација улице, која је некад била траса ускотрачне пруге Брод-Сарајево, олакшаће свакодневни живот мјештанима јер ће добити директан излаз на магистрални пут Дервента-Брод, до кога су раније обилазили по неколико километара. Осим тога, улица ће бити освијетљена.

За реализацију пројекта локална заједница издвојила је нешто више од 837 хиљада марака.

- То ће препородити дио наше чаршије, нашег простора. Ја дијелим то задовољство са својим суграђанима и истина, моја жеља је увијек била да град дође на ниво предратне Дервенте - каже Милорад Симић, начелник општине.

Том улицом и даље ће се саобраћати уз краће застоје. Извођач радова је предузеће "Геокоп", а пројектом је предвиђена изградња саобраћајница, те пратеће инфраструктуре.

- Ради се реконструкција Жељезничке улице у дужини око километар и 300, плус приступна саобраћајница у дужини око 550 метара. Предвиђена је и изградња новог водовода, оборинске канализације те саобраћајнице предвиђене за тешки саобраћај са обостраним тротоарима. Ширина саобраћајнице ће бити 10 метара. Планиран је и нови систем јавне расвјете - истиче Горан Јевтић, начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове.

С обзиром на то да су радови почели средином марта, рок за завршетак је 180 дана.