latinica  ћирилица
20/06/2016 |  15:23 | Аутор: СРНА

Вишеград: Начелник општине примио учесника Балканског првенства у информатици

Начелник општине Вишеград Славиша Мишковић организовао је пријем за Бранка Фулурију, који ће представљати БиХ на информатичкој Балканијади на Кипру од 27. јуна до 2. јула и Олимпијади у Казању у Русији крајем августа ове године.
Пријем за Бранка Фулурију у Вишеграду - Фото: СРНА
Пријем за Бранка Фулурију у ВишеградуФото: СРНА

"На општини је да подржимо Фулурију у предстојећим надметањима из информатике, који је већ постао узор младим људима, посебно средњошколцима, јер ће он на најбољи начин презентовати град у коме живи", рекао је Мишковић.

Он је истакао да општина подржава младе и талентоване ученике из области образовања и спорта.

Фулурија је захвалио локалној заједници која је и до сада стимулисала и помагала његове напоре и успјехе, те додао да је то знак да се цијени рад и труд младих људи.

"Вишеград је мала средина, али има доста талената у спорту и образовању и они су будућност овога града", додао је Фулурија.

Директор Средње школе "Иво Андрић" Ђорђе Мршевић истакао је да је ово највећи појединачни успјех ученика ове васпитно образовне установе у седамдесет година њеног постојања.

Фулурија је у априлу прошле године постао првак Републике Српске у информатици, а на државном такмичењу, које је одржано на Интернационалном универзитету у Сарајеву, једини је представник Српске који је остварио даљи пласман на Олимпијаду, која ће се одржати у Русији, и Балканијаду, која се одржава на Кипру.