latinica  ћирилица
20/06/2016 |  14:16 ⇒ 18:24 | Аутор: РТРС

Требиње ускоро покривено видео надзором (ВИДЕО)

У Требињу је потписан уговор о постављању видео надзора на територији града. Камере високе резолуције, биће постављене на свим важнијим локацијама у граду.
Требиње: Потписивање уговора - Фото: СРНА
Требиње: Потписивање уговораФото: СРНА

То би требало да допринесе повећању безбједности, а крајњи рок за инсталирање прве камере је шест мјесеци. 

На свим приступним саобраћајницама, као и раскрсницама у самом граду, које представљају безбједносни ризик, биће постављен видео надзор. На 43 пункта, која одреди град Требиње, биће инсталирано 40 камера, које ће имати софтвере за аутоматско препознавање таблица и лица у возилима.

- Ово је нешто што је битно за Требиње као град туризма с обзиром на сва она негативна дешавања која смо имали у прошлости. Сматрам да ћемо са увођењем видео надзора и посатављањем и позиционирањем ових камера у потпуности ријешити безбједност имовине па и самих лица у граду - рекао је градоначелник Требиња Славко Вучуревић.

Након потписивања уговора, слиједи израда пројектне документације. Град Требиње неће имати никаквих финансијских трошкова све док се не заврши комплетан пројекат и изврши технички пријем.

- Ово ће бити један озбиљан пројекат. Требиње се укључује међу велике гардове у свијету, а вјерујем да ће бити први у Републици Српској који ће имати ријешено ово питање. Сваки становник Требиња би се требао радовати овоме, осим оних који немају добре намјере - рекао је Ведран Смиљанић, заступник фирме СД системи. 

Када пројекат у попуности буде завршен, град Требиње ће коришћење овог система мјесечно плаћати 5000 КМ, без ПДВ-а.