latinica  ћирилица
20/06/2016 |  14:08 | Аутор: СРНА

Пронађен и скинут "скимер" са банкомата у Бијељини

На банкомату НЛБ Банке у Тржном центру "Емпориум" у Бијељини детектован је и брзо уклоњен скимер, уређај којим се трећа лица служе да неовлашћено дођу до података са картица које комитенти користе за подизање новца, саопштено је из Банке.
Бијељина - полиција - Фото: СРНА
Бијељина - полицијаФото: СРНА

"Због брзе реакције, постављање скимера није узроковало штету, а само три картице су коришћене на банкомату док је уређај био присутан. Картице су одмах блокиране и комитенти обавијештени о томе, а Банка ће им издати нове без накнаде", наводи се у саопштењу.

Из НЛБ Банке истичу да су сви банкомати додатно заштићени уређајима за препознавање скимера и других начина неовлашћеног поступања, да су сигурни за коришћење и да се на њима могу несметано обављати трансакције.

"Захваљујући систему заштите који је Банка развила, по постављању наведеног уређаја на банкомат били су обавијештени надлежни радници, уз помоћ полиције убрзо је заустављен даљи рад, скимер је уклоњен и предат истражним органима", саопштили су из Банке.

Из Центра јавне безбједности Бијељина је саопштено да је 18. јуна у 13.30 часова полицији пријављено да је на банкомату НЛБ банке у Бијељини постављен скимер који служи за скидања података са магнетне траке картице.

На лице мјеста одмах су изашли полицијски службеници који су извршили увиђај и изузели скимер. О свему је обавијештено надлежно тужилаштво у Бијељини и у току је истрага.