latinica  ћирилица
20/06/2016 |  12:50 ⇒ 12:50 | Аутор: БЕТА

Ибра под притиском, Шведска још нема шут у оквир гола

Фудбалска репрезентација Шведске узда се у Златана Ибрахимовића и поред тога што је 34-годишњи нападач ријетко имао шансе у прва два кола Европског првенства.

"Златан је један од најбољих нападача које сам икада видио. Он је побједник и ако разочара, мислим да ће сви то прихватити и разумјети. Сви смо ми понекад разочарани", рекао је селектор Шведске Ерик Хамрен.

Шведска ће се у сриједу састати са Белгијом и највјероватније ће јој бити потребна побједа ако жели да се пласира у осмину финала континенталног шампионата у Француској.

Хамренова екипа је у прве двије утакмице освојила бод. Против Ирске је играла 1:1, док је од Италије изгубила са 1:0.

Репрезентативци Шведске нису постигли ниједан погодак, а нису имали ни шут у оквир гола. Једини гол који су дали био је аутогол ирског репрезентативца Кјарана Кларка.

Наредни противник Белгија има велики индивидуални таленат, али је упитна тимска игра. Белгија је изгубила од Италије са 2:0, а потом је била убједљива против Ирске и победила 3:0, уз два гола Ромелуа Лукакуа.

Олакшавајуће за Ибрахимовића може да буде то што дефанзивци Белгије Јан Вертонген и Томас Вермален имају пријетњу суспензије због жутих картона, па то може да остави простор нападачу Шведске.

Утакмица ће бити одиграна у сриједу од 21.00 у Ници.