latinica  ћирилица
20/06/2016 |  12:45 ⇒ 12:51 | Аутор: РТРС

У Дервенти потписани уговори вриједни 600.000 КМ

У општини Дервента потписани су уговори о реконструкцији улица на Чардаку и 18 других путних праваца, о набавци водоводног материјала за водовод "Лексија" и о реконструкцији јавне расвјете.
Дервента-потписани уговори о реконструкцији улица - Фото: СРНА
Дервента-потписани уговори о реконструкцији улицаФото: СРНА

Вриједност уговора са фирмом "МГ МИНД" из Мркоњић Града о реконструкцији улица и путева је 446.000 КМ, уговор о набавци материјала за водовод "Лексија" са предузећем "Хидроинжињеринг и Економик" Бањалука је 121.037 КМ, а уговор о реконструкцији јавне расвјете са "Енерго системом" Брчко износи 17.619 КМ.

Уговоре је потписао начелник општине Дервента Милорад Симић са представницима фирми које су одабране као најповољније за извођење радова или набавку материјала.

Симић је изразио увјерење да ће изабрани извођачи посао урадити на вријеме, јер је ријеч о реномираним фирмама са којима је локална заједница већ сарађивала.

"Радиће се реконструкција улица на Чарадаку и 18 мањих и већих путних праваца. Када је у питању водовод Лексија - Малица у који је укључено 117 учесника потписан је уговор о набавци материјала, а већ данас одржаћу састанак са Грађевинским одбором да дефинишемо активност око копања главног цјевовода", рекао је Симић.

Он је додао да је од раније постојао проблем са уличном расвјетом, гдје је потрошња била велика и замјеном постојећих сијалица са штедљивим направиће се уштеде, од којих ће се у наредном времену моћи наставити радови на реконструкцији расвјете.

"Новац је резервисан за ове намјене, а не сумњам у квалитет радова и поштовање рокова", додао је Симић.