latinica  ћирилица
20/06/2016 |  12:26 ⇒ 12:26 | Аутор: СРНА

Бањалука: Вјежба "Садејство Врбас 2016" биће изведена 4. јула

Градски штаб за ванредне ситуације Бањалука усвојио је данас на сједници одлуку о организацији вјежбе "Садејство Врбас 2016", која је планирана за 4. јули.
Бањалука - Штаб за ванредне ситуације - Фото: СРНА
Бањалука - Штаб за ванредне ситуацијеФото: СРНА

Гаврановић је навео да је вјежба, која ће бити изведена на ужој локацији око тврђаве "Кастел" и на ријеци Врбас код градског моста, организована у сарадњи са Оружаним снагама БиХ, Министарством унутрашњих послова Републике Српске, те градским службама система Цивилне заштите.

"У оквиру вјежбе предвиђено је да се организује мини тактичко-технички збор, на којем ћемо показати сву опрему коју смо набавили у ових неколико година, и чиме смо ојачали систем Цивилне заштите", рекао је Гаврановић новинарима.

Он је напоменуо да је циљ вјежбе провјера оспособљености одређених система Цивилне заштите, на конкретним ситуацијама у погледу спашавања људи и добара у елементарним непогодама.

Говорећи о опремању Цивилне заштите града Бањалука, Гаврановић је истакао да је набављен значајан дио опреме за одбрану од елементарних непогода.

"Недавно је испоручена и машина за пуњење врећа пијеском, коју смо давно наручили, а која нам је од изузетног значаја, те сада тражимо локацију гдје да је смјестимо да би били спремни за ванредне ситуације", рекао је Гаврановић.

Када је ријеч о поплавама, Гаврановић је напоменуо да је, осим у опрему за превенцију непогода, потребно вишемилионско улагање у санацију и обезбјеђење обала Врбаса, како би се спријечиле такве ствари у будућности.