latinica  ћирилица
20/06/2016 |  12:05 ⇒ 13:05 | Аутор: РТРС

Гаврановић са француским привредницима о могућностима инвестирања (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке, Слободан Гаврановић, примио је делегацију француских привредника који бораве у Бањалуци на позив Привредне коморе Бањалука.
Гаврановић - француски привредници - Фото: РТРС
Гаврановић - француски привреднициФото: РТРС

Теме разговора биле су инвестирање у области хотелских комплекса, посебно на Кастелу и око њега, али и изградња фабрике за пречишћавање отпадних вода. Француски инвеститори спремни су да уложе 50 милиона евра у изградњу ове фабрике. 

Гаврановић је рекао да се очекује "да почетком јула једна групација техничких стручњака из компаније "Окружење" дође у Бањалуку да изврши директан увид у документацију и у наша техничка рјешења за изградњу колектора и фабрике за пречишћавање отпадних вода како би прецизирали врло јасно могућности њиховог ангажмана."

"Када је ријеч о мом предузећу, веома смо заинтересовани за изградњу фабрике отпадних вода. У делегацији су и два инвеститора која су већ улагали у другим државама на Балкану и који су веома заинтересовани да инвестирају у Бањалуку", додао је Кристофор Машал, представник привредне коморе Валдуаза и компаније "Окружење".