latinica  ћирилица
20/06/2016 |  12:03 | Аутор: СРНА

Богданић разговарао са кинеским министром здравља

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, у оквиру посјете Кини, разговарао је са делегацијом Министарства здравља Кине, на челу са министром Ли Бин.
Богданић разговарао са кинеским министром здравља - Фото: СРНА
Богданић разговарао са кинеским министром здрављаФото: СРНА

Из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске саопштено је да Кина, која тренутно биљежи динамичан економски раст, истовремено предњачи и у медицинским технологијама, а има и огромно искуство у примјени традиционалне медицине.

Богданић предводи делегацију БиХ у вишедневној посјети Кини, гдје учествује на Другом састанаку министара здравља Кине и земаља централне и источне Европе.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске посјетио је и Болницу у Суџоу, која практикује комбинацију модерне и традиционалне кинеске медицине.

Циљ Другог министарског састанка који се одржава у Кини јесте размјена информација и медицинских достигнућа, као и трендова у здравственом менаџменту и унапређењу здравствене заштите.

Имајући у виду да се Кина, као и земље централне и источне Европе, суочава са сличним јавно-здравственим изазовима, међусобна размјена искуства великог броја земаља од изузетне је важности за унапређење контроле болести и превенције, наводи се у саопштењу.