latinica  ћирилица
20/06/2016 |  10:20 | Аутор: Независне

Откривена неславна репутација кампа у коме су страдала дјеца

Камп у ком су боравила дјеца страдала у олуји на језеру на сјеверозападу Русије има неславну репутацију, кажу локални становници и родитељи.
Трагедија на језеру Карелиа у Русији (Фото:  Sputnik) -
Трагедија на језеру Карелиа у Русији (Фото: Sputnik)

 Они су за Раша тудеј рекли да у кампу за дјецу влада тотални хаос, као и да се догађа свашта и да све то углавном остаје прикривено. Истражни тим који се бави погибијом 14 дјеце је открио да је 2011. године замјеник директора кампа до смрти тукао припадника обезбјеђења, након што су се напили усред кампа.

Становница села Јесојла, које се налази у непосредној близини кампа је навела да су прошле године дјеца приморавана на пољопривредни рад, као и да су завршила у болници због исцрпљености. Додала је и да дјеца често бивају остављена “сама са собом“, пошто се чувари, водичи и надлежни службеници углавном опијају.

Према њеним ријечима, смјештајни простори кампа се често изнајмљују одраслим особама, које доводе проститутке. И родитељи дјеце која су боравила у кампу указују на катастрофалне услове, због којих се дјеца често враћају болесна или повријеђена.

Мајка једног дјечака је испричала да је њен син добио гангрену због лошег третмана, као и да јој се за вријеме боравка у кампу јављао и тражио да га "одведе из тог пакла". Ови подаци су изашли на видјело тек након трагедије која се догодила у недјељу, када је 14 дјеце страдало у олуји на језеру које се налази у близини кампа.