latinica  ћирилица
20/06/2016 |  08:03 | Аутор: СРНА

Данас нестабилно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити промјењиво облачно вријеме, поподне нестабилно с кишом, пљусковима и грмљавином у сјевероном дијелу земље, и могућим локалним непогодама у Крајини, док ће на југу бити сунчано.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Дневна температура ваздуха биће од 23 на западу до 28 на истоку, југу и југоистоку, на планинама од 18 степени Целзијусових.

Након промјењивог до потпуно облачног јутра, понегдје са повременом кишом или пљуском, током пријеподнева биће суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Поподне уз развој облака биће нестабилно вријеме у сјеверној половини земље са пљусковима и грмљавином, а могуће су и непогоде у Крајини.

У јужној половини земље биће сунчано и топло.

Према вечери и ноћи у већини предјела биће поново раслојавање облака и у већини крајева суво, а само понегдје могући су рјеђи пљускови на сјеверу и истоку.

Дуваће умјерен и промјењив вјетар, на југу југозападни, на сјеверу сјеверних смјерова.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Хан Пијесак и Чемерно 11, Мркоњић Град, Рудо и Соколац 13, Требиње и Билећа 14, Сарајево 15, Нови Град 16, Зеница, Бањалука, Добој и Приједор 17, Бијељина 18 степени Целзијусових.