latinica  ћирилица
06/06/2016 |  14:59 ⇒ 15:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Нисам арогантан, могу до "календарског слема"

Први тенисер свијета Новак Ђоковић рекао је да не звучи препотентно ако каже да у овој календарској години може да дође до "календарског слема".

Ђоковић ће имати прилику да освајањем Вилмблдона и US Opena постане тек трећи тенисер у историји послије Дона Баџа (1938) и Рода Лејвера (1962. и 1969) који је комплетирао сва четири грен слема у периоду од мало више од годину дана.

"Не бих да звучим арогантно, али мислим да све у животу може да се постигне. Још увијек уживам у освајању Ролан Гароса и овим тренуцима. Не знам да ли ћу успјети да дођем до "календарног слема", али таква могућност постоји", рекао је Ђоковић новинарима у Паризу, а јавља агенција АФП.

Ђоковић је јуче дошао до првог трофеја на Ролан Гаросу тријумфом над Британцем Ендијем Марејом 3:6, 6:1, 6:2, 6:4, послије четвртог финала у Паризу.

Новак истиче да су за његове успјехе велике заслуге имају Мареј, Роџер Федерер и Рафаел Надал јер су га натјерали да све више напредује.

"Њих тројица су ми помогла да постанем још бољи играч и достигнем висине. Надал и Федерер били су доминантни у спорту када смо Енди и ја дошли. У почетку ми није било драго да будем дио њиховог доба, али сам касније сам схватио да у животу све дешава са разлогом. Срећом, схватио сам да морам да будем све јачи и да морам да прихватим чињеницу да се такмичим са огромним шампиона", закључио је Ђоковић.

Уз то, Ђоковић има прилику да дође и до чувеног "златног слема", у случају да титулама на Вимблдону и на US Openu дода злато са Олимпијских игара у Рију.