latinica  ћирилица
06/06/2016 |  09:34 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

Новак пјесмом прославио освајање Ролан Гароса (ВИДЕО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић на занимљив начин је прославио титулу на Ролан Гаросу освојену у недјељу.
Новак Ђоковић (фото: Twitter @rolandgarros) -
Новак Ђоковић (фото: Twitter @rolandgarros)

Ђоковић је у финалу Отвореног првенства Француске савладао Ендија Марија са 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 и тако освојио једини Грен слем трофеј који му је недостајао.

Новак је на тај начин је постао девети играч којем је то пошло за руком, послије Роџера Федерера, Рафаела Надала, Роја Емерсона, Рода Лејвера, Фреда Перија, Андреа Агасија и Дона Баџа.

Такође, Ђоковић је стигао до још једног великог достигнућа, такозваног 'Џокер слема' јер су тренутно све четири велике титуле у његовом власништву. Он је тако постао први играч у Опен ери којем је то пошло за руком, а прије њега то су чинили само споменути Баџ (1938) и Лејвер (1962).

Он је послије обавеза у Булоњској шуми сјео са пријатељима и породицом у аутомобил, возио се кроз град и заједно са најближима уживао у пјесми.

Ђоковић је пјевао пјесме Џипси Кингса заједно са својом породицом, а онда је своју радост подијелио с фановима на Фејсбуку.

"Возимо се улицама Париза, уживамо и слушамо добру музику. Сретан сам из очигледних разлога, уживам у овом тренутку у прелијепом Граду љубави, славим велики тријумф. Желим то подијелити с вама и захвалити вам се што сте ме подржавали, слали ми љубав и енергију. Данас је на терену било невјероватно. Заувијек ћу памтити те тренутке. Тешко је описати, било је то невјероватно искуство, посебно током посљедњих поена. Чекао сам веома дуго да осјетим ово. Не могу бити сретнији. Волим вас и хвала од срца", написао је између осталог Ђоковић.

Извор: РТРС/Б92