latinica  ћирилица
05/06/2016 |  18:50 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Бројне честитке Новаку Ђоковићу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је, у име грађана Републике Српске и у своје лично име, тенисеру Новаку Ђоковићу освајање Ролан Гароса.
Новак Ђоковић (фото: ЕPA / ROBERT GHEMENT) -
Новак Ђоковић (фото: ЕPA / ROBERT GHEMENT)

 „Освајањем овог грен слем трофеја још једном сте потврдили да се најбољи тенисер на свијету. Сјајнoм игром и фантастичном побједом свим љубитељима спорта, и у Републици Српској, приуштили сте незаборавне тренутке, и све нас, који за Вас навијамо, још једном учинили поносним и срећним. Желим Вам пуно спортске среће, успјеха и побједа “,  наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

 Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је, у име грађана Републике Српске и своје име, тенисеру Новаку Ђоковићу освајање Ролан Гароса.

- Надљудским напорима, менталном и физичком снагом надјачали сте противника, захваљујући чему сте освојили Ролан Гарос и потврдили да сте најбољи тенисер на свијету. Освајањем овог грен слем трофеја, остварили сте не само свој сан, већ и сан свих нас који за Вас свесрдно навијамо, истакла је Цвијановићева.

У честитки се наводи да је Ђоковић показао младима, како у Србији тако и у Републици Српској да се само напорним радом и личним одрицањима постижу вансеријски резултати и стиже до циља.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Ђоковићу освајање грен слема Ролан Гароса у Паризу, истичући да се Ђоковић овим уписао у историју као први тенисер који је од 1969. године за редом освојио сва четири највећа тенинска турнира у једној години.

- Новак Ђоковић на најбољи начин представља Србију, али и читав српски народ ма гдје он живио. Новак је заслужан за афирмацију спорта и правих вриједности и најбољи је примјер младима како да преданим радом и упорношћу достигну свјетски успјех, нагласио је Чубриловић.

Предсједник Чубриловић је Ђоковићу честитао на вјештини, храбрости и истрајности којима је показао да је један од најбољих спортиста свијета.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић честитала је најбољем свјетском тенисеру Новаку Ђоковићу освајање трофеја на Ролан Гаросу у Паризу.

"Најискреније Вам честитам освајање Ролан Гароса, јединог грен слем турнира који до сада нисте освојили у Вашој богатој тениској каријери. Овом титулом потврдили сте апсолутну доминацију у свјетском тенису и још једном изазвали велику радост и одушевљење бројних љубитеља тениса и Ваших ватрених навијача у Републици Српској", навела је Давидовићева у честитки. Она је пожељела Ђоковићу много успјеха и спортске среће на предстојећим турнирима.

Новаку је на великом успјеху честитао и предсједник Србије Томислав Николић.

- Ваша историјска побједа, српска химна у част најбољег на Ролан Гаросу испунила је поносом сваког од нас. Хвала Вам, јединствени Новаче, за све радости које нам годинама доносите. У име грађана Србије честитам Вам побједу и историјски успјех.

Предсједник Владе Србије Александар Вучић честитао је најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу освајање једине грен слем титуле која му је недостајала - Ролан Гароса.

- Поштовани Новаче, То је то! Величанствено и непоновљиво! Чини ми изузетну част да Вам честитам заслужено освајање титуле на Отвореном првенству Француске у тенису. Данас поносно дижете тако дуго очекивани шампионски пехар намијењен побједнику Ролан Гароса, једини који је недостајао у ризници Ваших трофеја, поручио је Вучић у честитки.

Вучић је истакао да је Ђоковић стрпљивом игром, одважним наступима и храбрим одлукама, уз увијек дужно поштовање према сваком противнику, освојио сва четири гренд слем турнира и придружио се седморици величанствених, који су постигли тај успјех.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је нејбољем свјетском тенисеру Новаку Ђоковићу.

- Свака част легендо! Честитам ти на историјском успјеху којим си потврдио да си најбољи тенисер свих времена! Ти си понос Србије и вјерујем да ће нам и прво српско олимпијско злато у тенису управо донијети ти!, наводи се у честитки министра Удовичића.