latinica  ћирилица
04/06/2016 |  17:23 ⇒ 20:49 | Аутор: Блиц

Гарбиње Мугуруза освојила Ролан Гарос (ВИДЕО)

Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруза нова је шампионка Ролан Гароса, пошто је у финалу париског гренд слема побиједила Серену Вилијамс са 7:5, 6:4.
Гарбиње Мугуруса - Фото: Getty Images
Гарбиње МугурусаФото: Getty Images

Овом побједом, шпанска тенисерка реванширала се за пораз у финалу прошлогодишњег Вимблдона, уједно је спријечила Серену да освоји 22. гренд слем титулу и изједначи се са Штефи Граф.

Прошле године, Серена је у Лондону била боља са 6:4, 6:4, а сада је 22-годишња Мугуруза исписала најљепшу страницу каријере потпуним реваншом за сат и 45 минута игре, за први гренд слем трофеј у каријери.

Штавише, постала је прва шпанска тенисерка која је освојила гренд слем од 1998. године, послије Аранче Санчез Викарио, иако није све било идеално током меча.

Послије брејка на обје стране до 4:4 у првом сету, Мугуруза је нови направила за 6:5, а онда два пута спријечила ново реванширање Серене.

Трећа сет лопта донијела јој је психолошку предност у наставку, а предност брејка је у другом сету од 3:1 добро чувала.

При 5:3, Серена је сервирала и чак четири пута успјела да анулира меч лопту, али је све било јасно када је Гарбиње преузела сервис. Ниједан поен није испустила, па је на величанствен начин потврдила да је коначно спремна за велика дјела у свијету женског тениса.