latinica  ћирилица
01/06/2016 |  18:49 ⇒ 18:53 | Аутор: Агенције

Полуфинале Мареј - Вавринка, четвртфинале Ђоковић - Бердих

Мареј преокренуо против Гаскеа, Вавринка убједљив против Рамоса. Након три дана одлагања, Ђоковић успјешно комплетирао меч осмине финала са Баутистом.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Бранилац трофеја на Ролан Гаросу, Стан Вавринка, играће у полуфиналу Отвореног првенства Француске против Ендија Мареја - епилог је првих мечева четвртфинала.

Вавринка је савладао Шпанца Алберта Рамоса са 3:0 у сетовима (6:2, 6:1, 7:6), одигравши најлакши меч на турниру. Швајцарац је имао проблема само у трећем сету, када је испустио брејк предности. Отишло се у тај-брејк у којем је Вавринка прво спасио, а онда и реализовао сет-лопту за пласман у полуфинале.

Чекаће га Енди Мареј, који је у четвртфиналу имао неупоредиво тежи посао против Ришара Гаскеа, а морао је и да јури сет заостатка. Више од два сата трајала су прва два сета у којима се Гаске оба пута враћао - у првом је успио да комплетира преокрет, пошто је са 3:5 дошао до 7:5, али у другом није, јер се Британац пробудио у тај-брејку и са шест везаних поена након 1:3 изједначио на 1:1 у сетовима.

Гаске се након тога буквално предао, остао је и без снаге и без жеље - до краја меча освојио је само два гема, па је Мареј са лаганих 6:0, 6:2 поновио прошлогодишњи успјех, када је играо у полуфиналу.

У горњем дијелу "костура", комплетирани су тек мечеви осмине финала.

Три дана је требало Новаку Ђоковићу да дође до четвртфинала Ролан Гароса.

Требало је да игра у понедјељак, па је меч због кише помјерен за уторак, а након што је дуел неколико пута прекидан јуче, данас је све ипак легло како треба - српски тенисер је у четири сета (3:6, 6:4, 6:1, 7:5) елиминисао Шпанца Роберта Баутиста-Агута.

Меч је данас настављен код 1:1 у сетовима и 4:1 за Ђоковића у трећем, а у четвртом је изгледало да је Баутиста-Агут итекако у игри након што је повео са 4:2 и имао сервис за 5:2.

Ђоковић, ипак, није дозволио да се меч још одужи, вратио је брејк за 4:3, потом направио још један за 6:5 и искористио другу меч лопту.

Први играч свијета ће у четвртфиналу играти против Томаша Бердиха - Чех је лакше него што се очекивало (6:3, 7:5, 6:3) савладао Давида Ферера.

А у четвртфиналу је и Доминик Тим, који је био бољи од Марсела Гранољерса (6:2, 6:7, 6:1, 6:4).

Аустријанца сада чека дуел са Давидом Гофаном, након што је у четири сета (4:6, 6:2, 6:2, 6:3) елиминисао Ернестса Гулбиса.