latinica  ћирилица
31/05/2016 |  22:23 | Аутор: Б92

Друга побједа Србије под вођством Муслина

Фудбалери Србије побиједили су Израел са 3:1 у пријатељској утакмици одиграној на новосадском "Карађорђу".
Фудбалери Србије (фото:StarSport) -
Фудбалери Србије (фото:StarSport)

Ово је био други меч новог селектора Славољуба Муслина откад је преузео "Орлове" и други тријумф, пошто је недавно резултатом 2:1 побијеђен Кипар.

Поново је селектор "промијешао карте", а српски национални тим успио је да слави и поред не баш сјајне игре.

Израелци су на почетку меча неколико пута опасно припријетили, али је Србија повела у 33. минуту поготком капитена Бранислава Ивановића.

Дефанзивац Челсија добро се снашао послије додавања Саше Здјелара и, иако је направио фаул над голманом, успио да га савлада, упутивши лопту преко главе са земље.

"Орлови" су на одмор отишли са минималном предношћу, Муслин је направио неколико измјена на почетку другог полувремена, а гости стигли до изједначења већ у 48. минуту.

Марко Грујић наивно је оборио једног противничког играча на ивици казненог простора и Израел је добио пенал. Сигуран извођач био је "Израелски Суарес" Еран Захави.

Међутим, квалитет Србије дошао је до изражаја у финишу меча и Немања Милуновић постигао је побједоносни погодак 15-ак минута прије краја. Зоран Тошић је извео корнер, одбрана гостију лоше је реаговала, а дефанзивац БАТЕ Борисова је уз мало среће погодио горњи лијеви угао.

Дуел је затворио Душан Тадић фантастичним поготком у 88. минуту, када је прихватио један одбитак из казненог простора и са неких 20 метара погодио саме рашље гола Израела.

Сљедећу утакмицу Србија игра 5. јуна против Русије у Монте Карлу.