latinica  ћирилица
31/05/2016 |  21:40 | Аутор: Б92

Дијамантидис: Благословен сам, хвала вам

Легендарни кошаркаш Панатинаикоса Димитрис Дијамантидис опростио се у понедјељак од кошарке.
Димитрис Дијамантидис - Фото: Getty Images
Димитрис ДијамантидисФото: Getty Images

ПАО је у финалу поражен од Олимпијакоса са 3-1 у побједама и Дијамантидис каријеру завршава на неславан начин, али он нема за чиме да жали.

Током 12 година у Панатинаикосу освојио је три Евролиге, 9 титула шампиона Грчке и 10 Купова. Такође, са репрезентацијом је освојио злато на ЕП у Србији 2005. године, као и сребро на Свјетском првенству 2006.

“Чудна ноћ и за мене и за екипу. Са једне стране, изгбили смо утакмицу и титулу. Жао ми је. Желим да честитам Олимпијакосу освајање титуле. То је тежак тренутак за моју екипу. За мене су осјећања помијешана. Изнервирао ме начин на који смо изгубили утакмицу. Са друге стране, размишљам о свом годинама у којима сам играо за овај тим. Нисам очекивао да ћу проживјети све што сам до сада проживио. Благословен сам. Оно што сам искусио у Ираклису је било невјероватно, то ми је дало шансу да прежем у ПАО. Свима се захваљујем. Током ових 12 година у Панатинаикосу проживио сам невјероватне тренутке, тренутке о каквим сваки спортиста машта. Хвала навијачима Панатинаикоса за љубав коју су ми показали. Хвала им и за посвећеност. Панатинаикос ће наставити даље. Ово је спорт. Можда сада дјелује лоше, али тако је. Знам да нисам био најбољи у разговору са новинарима. Али, имам филозофију у својој глави како би требало да изгледа однос са новинарима. Хвала вам свима“, рекао је Дијамантидис.