latinica  ћирилица
31/05/2016 |  21:19 | Аутор: БЕТА

Савић: Свејтска лига припрема за Рио

Селектор Србије Дејан Савић рекао је да ће предстојећи финални турнир Свјетске лиге националној селекцији послужити за припреме за Олимпијске игре.
Дејан Савић (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Дејан Савић (архив)Фото: ТАНЈУГ

Финални турнир Свјетске лиге одржаће се од 19. до 27. јуна у Кини, а Србија је у групи са репрезентацијама САД, Кине и Бразила.

Ватерполисти Србије ће се од 6. до 12. јуна припремати у Београду са селекцијом САД, а након тога ће, од 13. до 18. јуна, боравити у Крагујевцу.

Тамо ће се прикључити: Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Душко Пијетловић, Живко Гоцић, Милан Алексић, Стеван Митровић и Бранислав Митровић.

Изабраници Дејана Савића ће се потом припремати у Крању, од другог до 10. јула, а од 13. јула ће учествовати на турниру у Бору заједно са селекцијама Црне Горе, Шпаније, Грчке, Италије, Јапана, Бразила и Француске.

"Све смо испланирали. Свјетска лига ће послужити као и 2014. године - за припреме (за ЕП). Утакмице ће бити у другом плану. И на турниру у Бору ће екипе провјерити своју форму, али је сигурно да ће бити и скривалица. Очекује нас велики турнир у Рију на којем бар осам екипа могу да се надају постољу. Не треба нам притисак и на томе ћу посебно инсистирати у почетку рада. Турнири из Трста и Јокохаме не значе ништа у погледу форме, прави рад тек предстоји", рекао је Савић.

На први дио припрема позвани су: Гојко Пијетловић, Димитрије Ристичевић, Лазар Добожанов, Виктор Рашовић, Страхиња Рашовић, Милош Ћук, Душан Мандић, Радомир Драшовић, Сава Ранђеловић, Немања Убовић, Немања Вицо, Слободан Никић, Матеја Асановић, Драгољуб Рогач, Гаврил Суботић, Драшко Гогов и Никола Јакшић.

Коначан списак за припреме у Крагујевцу биће накнадно дефинисан због припрема младе репрезентације, наводи се на сајту Ватерполо савеза Србије.

Србија ће се до одласка на Игре у Рио, који је планиран за 30. јул, припремати и са репрезентацијама Мађарске и Италије.