latinica  ћирилица
31/05/2016 |  21:12 | Аутор: СРНА

Прњавор : СНСД напустио сједницу због оптужби Гатарића на рачун ВРС

Одборници СНСД-а у Скупштини општине Прњавор напустили су данашње засједање шокирани тешким оптужбама начелника општине Синише Гатарића на рачун Војске Републике Српске и полиције, те ратног општинског руководства, саопштено је из Општинског одбора СНСД-а.
СНСД -
СНСД

У саопштењу се наводи да је Гатарић за говорницом оптужио српске војнике и полицију "за убиства, логоре и друге злочине у Прњавору, те позвао Суд и Тужилаштво БиХ да процесуирају одговорне".

"Ова изјава је дата у вријеме када Прњаворчани не могу ни да нађу кости својих најмилијих који су страдали у отаџбинском рату, а камоли да неко одговара за њихову погибију. Оваква изјава је застрашујућа и вријеђа све грађане општине Прњавор. Пошто је јасно да је ријеч о унутрашњем обрачуну у СДС-у, позивамо их да се ограде од изјаве Синише Гатарића и да у тај сукоб не увлаче борце и тековине отаџбинског рата", истиче се у саопштењу Општинског одбора СНСД-а.

Предсједник Општинског одбора ПДП-а и одборник у Скупштини општине Брано Жунић затражио је данас одржавање посебне сједнице на којој би било разматрано саопштење СДС-а са посљедње конференције за новинаре на којој су га оптужили да је током посљедњег рата учествовао у нечасним поступцима и криминалним радњама, те изнијели тврдње да је на подручју Прњавора постојао логор за ратне заробљенике.

"Није добро ово што ради СДС јер прави штету општини Прњавор. Сматрам да је са данашње сједнице требао произаћи закључак да институције одбију тврдње СДС-а и њихових појединих представника да је у Прњавору у вријеме рата било логора, мучења и злостављања", рекао је Жунић.

Предсједник Скупштине општине Прњавор Борко Лукановић рекао је да су на данашњој сједници најважније усвојене тачке - ребаланс буџета и уврштавање 300.000 КМ задужења за које је добијена сагласност надлежног републичког министарства, извјештај начелника општине за прошлу годину и Нацрт стратегије водоснабдијевања општине од 2016. до 2020. године.

Он је најавио да би наредна сједница требало да буде одржана крајем јуна.