latinica  ћирилица
31/05/2016 |  17:47 ⇒ 17:55 | Аутор: novosti.rs

Са легендама на први лет за Њујорк

На прво путовање до Америке "Ер Србија" позвала све познате чија имена носе њихови авиони. Места резервисана за Ђоковића, Станковића, Манојловића и Дивца.

Мјесто на првом лету за Америку 23. јуна, осим за премијера Александра Вучића, резервисано је и за све познате из галерије "Живе легенде српске националне авио-компаније", чија имена су исписана на авионима "Ер Србије". На путовање су позвани Дејан Станковић, глумац Предраг Мики Манојловић, председник Олимпијског комитета Владе Дивац, као и Новак Ђоковић.

Домаћини ће им бити Дане Кондић, генерални директор "Ер Србије" и Синиша Мали, предсједник Надзорног одбора националне авио-компаније.

Да је први тенисер свијета добио карту за ово путовање потврдили су у понедјељак у његовом пи-ар тиму. Ђоковић, међутим, неће моћи да лети за Њујорк, јер се спрема за турнир у Вимблдону, који почиње четири дана касније. Прослављени фудбалер Дејан Станковић заинтересован је за укрцавање на лет, али још није сигуран да ли ће успјети да полети због раније уговорених обавеза.

Како сазнајемо, "Ер Србија" ће у Њујорку организовати пријем и промоцију нове линије, а с обзиром на то да је Ђоковић спријечен да присуствује овом догађају, окупљенима ће највјероватније упутити поруку преко видео-бима.

Нови авион "Ер Србије" који ће летети за САД још није регистрован у Србији. Овај поступак биће обављен током сљедеће недјеље. У току су завршне припреме на "шминкању" кокпита "ербаса 330" у Уједињеним Арапским Емиратима. Да би летјелица добила дозволу ваздухопловних власти у Србији, на линији од Абу Дабија до Београда, биће организована симулација лета за Њујорк. У авиону ће бити инпектори Директората цивилног ваздухопловства, који би требало да дају зелено свјетло новој летелици у флоти "Ер Србије".


"ЕРБАС А330"

ЗА летове за Њујорк до сада је продато више од 12.000 карата. "Ербас А330" има 254 сједишта, а дужина авиона је 57,51 метар. Нјегова брзина је 870 километара на час, а лети на 12.500 метара.
који не поштују горе наведене услове.