latinica  ћирилица
31/05/2016 |  16:35 ⇒ 01/06/2016 | 12:12 | Аутор: РТРС

Милиновић: Дугови БХРТ-а према РТРС-у су огромни

Генерални директор РТРС, Драшко Милиновић, изјавио је да разумије проблеме у којима се нашао БХРТ, али да није сигуран да Управни одбор БХРТ може донијети одлуку о привременом гашењу сигнала.
Драшко Милиновић - Фото: РТРС
Драшко МилиновићФото: РТРС

Милиновић оцјењује да такву одлуку могу донијети само оснивачи и то уз квалитетно образложење које Управни одбор БХРТ јуче није дао.
“Апсолутно су нетачне информације да РТРС дугује БХРТ” каже Милиновић. 

"Када би РТРС сабрала само дуговања која БХРТ-а има према РТРС-у за коришћење аналогних линкова, тај износ који је јуче саопштен, био би анулиран, а да не говорим о маркетингу и свему осталом што РТРС потражује” каже Милиновић.
Генерални директор РТРС истакао је и чињеницу да је у Федерацији БиХ у последњих неколико година број претплатника опао за 240 хиљада, у енитету у којем су Федерална телевизија и БХРТ дужни да наплаћују претплату, само по том основу губици РТРС су милионски.
"Како је могуће да јавни емитер који од претплате узима 50 одсто прикупљеног износа, доведе себе у такву ситуацију? Док Федерална ТВ и РТРС који добијају по 25 одсто, немају такве проблеме?”, упитао је Милиновић.
Коментаришућу дуг БХРТ за пренос спортских догађаја, Милиновић је рекао да је разговарао са директорицом Европске радиодифузне уније и да је договрено да дуг БХРТ не утиче на емитовање спортских догађаја за које је право емитовања откупила РТРС.
Милиновић је поновио да неће дозволити да РТРС постане талац БХРТ-а.